Aurinko hellii nyt ainakin Etelä-Suomessa. Se saa ajatukset rientämään eteläisimmille maille - myös ruokamaailmassa. Tonnikalasalaatti on tuttu herkku Nizzan maisemissa ja Välimeren rannoilla. Ja miten hyvältä se aina välillä maistuukaan! Perussalaattia voi varioida oman maun mukaan.

Tonnikalasalaatti
2 ruukkua kerä-tai jääsalaattia
1 rasia miniluumutomaatteja
1 rasia miniluumutomaatteja
1/2 tuore kurkku
1 punasipuli ohuina renkaina
6 keitettyä munaa lohkoina
2 rasiaa tonnikalapaloja öljyssä
1 dl mustia oliiveja
Kastike
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoviinietikkaa
valkosipulia
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa tai rakuunaa silputtuna
Nizzalainen versio
Yllä olevaan perussalaattiin lisätään:
300 g vihreitä papuja keitettyinä
4-8 keitettyä perunaa lohkoina
anjovifileitä
Extra:
Jos on oikein viitseliäs, voi etenkin palkkapäivänä tai loman kunniaksi,
purkkitonnikalan sijaan grillata tai paistaa salaattin tuoreita tonnikalafileitä.
Niistä saa vielä lisää kesän makua.
Terveisin,
Salaatit on niin parasta kesässä. Ohjeesi otan mielelläni mukaani, maistuu taatusti koko perheelle.
VastaaPoistaLuin päivityksiä taaksepäin, mielenkiintoisia ja monipuolisia päivityksiä. Suomen suvi on kaunis!